Коли можна отримати дозвіл на постійне перебування в Польщі?

Робота в ПольщіРобота в Польщі

Пам’ятайте, що про дозвіл на постійне перебування ви можете клопотати лише тоді, коли ваше перебування в Польщі є легальним. Виняток становить ситуація малолітніх дітей, які відповідають вимогам щодо надання їм дозволу на постійне перебування.

В інших статтях ви знайдете найбільш поширені передумови надання дозволу на постійне перебування. Ознайомитися з усіма підставами можна у ст.. 195 Закону «Про іноземців».

Як ми вже згадували, до кожної заяви про надання дозволу, а отже й до заяви про надання дозволу на постійне перебування в Польщі слід додати (Робота в Польщі):

–  4 актуальні кольорові фотографії розміром 35*45 мм (так звана фотографія на закордонний паспорт);

– Ксерокопії міжнародного подорожнього документа, тобто паспорта громадянина України для виїзду за кордон (копіювати слід сторінку з персональними даними, а також усі сторінки, на яких  візи, штампи про проходження прикордонного контролю та інші відмітки).

Інші документи, необхідні для процедури розгляду справи про надання дозволу на постійне перебування, вказані в слідкуючій статті.

Джерело: «Довідник для громадян України в Польщі: легалізація перебування і праці, освіта, консульські справи» підготував Фонд «Наш вибір» при співпраці з Товариством юридичної допомоги та Консульським відділом при Посольстві України в Польщі.