Юридичні послуги в Польщі

Професійна юридична консультація – це своєчасна допомога в веденні бізнесу, вирішення конфліктної ситуації, а також отримання практичних рекомендацій для прийняття правильного рішення в тій чи іншій життєвій ситуації. Якісна консультація юриста – запорука успішного ведення ваших справ. Часті випадки, коли своєчасна юридична консультація, правова підтримка адвоката дозволяли складні, заплутані, застарілі суперечки, які вже тривалий час вас морально пригнічували. З іншого боку, юридичні послуги – це допомога вам у вашій власній справі: реєстрація підприємства, підготовка необхідного пакету документів, юридичний та інформаційний супровід і т.д.

1+

Консультація юриста допоможе правильно діяти: оцінювати можливі ризики, пропонувати альтернативні варіанти, укладати вигідні угоди.

Компанія Alliance Group зможе Вам надати наступні юридичні послуги:

  • Отримання дозволу на роботу від Воєводи
  • Отримання карти (тимчасового) побуту
  • Отримання постійної посвідки на проживання – РЕЗИДЕНТА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ
  • Отримання карти побуту для постійного проживання на підставі польського походження
  • Отримання польського громадянства
  • Послуги перекладача

Отримання дозволу на роботу від Воєводи

Більшість громадян – іноземців влаштовуються на роботу в Польщі після отримання запрошення на роботу з біржі праці, які видаються безкоштовно і протягом 15 хвилин. Дане запрошення дає право працювати і перебувати на території Польщі протягом 6 місяців і для продовження даного терміну необхідно іноземцю попросити свого роботодавця подати заяву для отримання дозволу на роботу протягом року Воєводі. Процедура нелегка і тривала, в зв’язку з цим багато роботодавців відмовляються від отримання даного запрошення.

У чому ми зможемо допомогти в даній ситуації:

  • надамо необхідний список документів Воєводі
  • візьмемо на себе вирішення всіх проблем
  • надамо юридичні послуги як робочим, так і роботодавцям
  • підготуємо документи для отримання візи (близько 45 днів у разі, якщо робота, яку хоче отримати іноземець, зажадає дозволу від біржі праці на отримання дозволу від Воєводи; близько 30 днів у разі, якщо дозвіл від біржі праці не потрібно)
  • продовжимо час перебування в країні, не залишаючи Польщу, за допомогою отримання карти (тимчасового) побуту

Отримання карти (тимчасового) побиту

У разі, якщо необхідно продовжити час перебування в Польщі більш ніж на три місяці і на це є підстави, видається карта побуту терміном від 3 місяців до 2-х років.

Необхідні документи для її отримання:

  • заява на видачу карти (4 екз.);
  • робочий контракт;
  • підтвердження про те, що є прописка в Польщі;
  • заяву роботодавця про надання Вам робочого місця на час дії дозволу на роботу;
  • статутні документи фірми;
  • договір про оренду житла;
  • документ з податкової;
  • страховка;
  • заяву із зазначенням числа людей, які знаходяться на Вашому утриманні.

Після надання всіх документів і засобів, які становлять не менше мінімального розміру прожиткового мінімуму, протягом 60 днів Ви отримаєте карту побуту. Дана карта також може видаватися і ще на одній основі – возз’єднання сім’ї, але для цієї підстави Вам необхідно бути одруженим з громадянином Республіки Польща або ж з іноземцем, у якого є ПВП в Польщі.

Отримання постійної посвідки на проживання – РЕЗИДЕНТА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ

Хто може отримати дозвіл на перебування довготермінового резидента ЄС
Дозвіл на перебування довготермінового резидента Європейських Співтовариств (ЄС) може отримати іноземець, який

  • перебував у Польщі безпосередньо перед подачею заяви легально і безперервно протягом як мінімум 5 років;
  • має стабільне і регулярне джерело доходу;
  • має медичну страховку в Польщі.

Процедура отримання дозволу на перебування довготермінового резидента ЄС, тобто постійного перебування, відбувається в Воєводському Управлінні у Відділі у справах іноземців за місцем проживання іноземця.

Заява повинна бути подана іноземцем, легально перебуваючих в Польщі.

Якщо іноземець подав заяву під час законного перебування в Польщі і заява не має формальних упущень або формальні упущення були виправлені в термін, перебування іноземця в Польщі вважається легальним до дня видачі остаточного рішення видачі дозволу на поселення.

термін процедури
Період розгляду справи становить 3 місяці.

Якщо Воєводське Управління не вирішить справи в строк, воно проінформує про цей факт іноземця, подаючи причини запізнення і вказуючи новий термін вирішення справи.

процедура оскарження
Іноземець, незадоволений рішенням воєводи може звернутися з оскарженням до Начальнику Управління у справах іноземців у Варшаві, за посередництвом воєводи, який видав рішення. Оскарження слід подати в письмовому вигляді протягом 14 днів від дати отримання рішення. У виробництві по оскарженню, справа повинна розглядатися в перебігу 2 місяців з дня отримання оскарження. На рішення Начальника Управління у справах іноземців, іноземець може подати скаргу до адміністративного суду протягом 30 днів від дня вручення рішення.

Важливо: подача скарги в адміністративний суд не легалізує перебування. Це означає, що іноземець, який не має іншого, дійсного документа, який легалізує його перебування в Польщі, повинен в цьому випадку виїхати з Польщі.
Правова підстава:
Закон від 13 червня 2003 року про іноземців (Вісник Законів 2006 р Nr 234, поз. 1694, з послід. Ізм.).

Отримання карти побиту для постійного проживання на підставі польського походження

Посвідка на постійне проживання може отримати іноземець з польським корінням. Доказом цього можуть послужити документи радянського зразка, тобто оригінали свідоцтва про народження, військового квитка, посвідчення про шлюб або будь-якого іншого документа з відмітками, що хтось із близьких родичів був або є поляком. Довідки з архівів не дійсні. Крім цього, необхідно пройти співбесіду, на якому будуть задаватися питання про історію та культуру Польщі, а також, що Ви знаєте про своє польське коріння. Термін видачі карти від 90 днів, вона видається назавжди і змінюється кожні 10 років. Після її отримання Ви можете подати заяву на отримання польського громадянства. Дитині, народженій в Польщі, якщо у одного з його батьків є карта постійного перебування, також видається постійний вид на проживання.

Отримання польського громадянства

Подача заяви на отримання польського громадянства відразу після отримання постійного виду на проживання подається на ім’я Президента Польщі. У цьому випадку заява розглядається протягом 1 – 3 років. Підготовка документів для подачі на громадянство займає 2-4 місяці. Якщо заява пишеться після закінчення 2-х років після отримання карти постійного перебування, то воно подається Воєводі і розглядається протягом 3-х місяців. Пакет документів в обох випадках ідентичний.

Послуги перекладача (присяжного)

Будь-то контакти економічного характеру в Польщі, проведення переговорів або презентація польським партнерам, виставка в Польщі або консультація у стоматолога або приватна зустріч, ми зможемо надати Вам перекладача на Вашу адресу звернення. Наші перекладачі надійні і економічні і можуть супроводжувати Вас або переводити конференції.

Наші перекладачі займаються усними та письмовими перекладами з польської мови на російську та українську і навпаки. Переклади засвідчуються нотаріусом.